Eco Village Farms promovează practicile agroecologice

În contextul modificărilor globale care se petrec și luând în considerație atitudinea față de natură, în Republica Moldova au început a fi promovate ideile agroecologiei.

Conform definiției, agroecologia este agricultura făcută în concordanță și cu respectarea normelor și legilor ecologice, care protejează mediul de viață al tuturor viețuitoarelor aflate în scoarța terestră la suprafața solului și în ape. Ea integrează practicile agriculturii ecologice, agriculturii regenerative și/sau de conservare, precum și ale permaculturii, în vederea dezvoltării durabile.

Ce înseamnă acest lucru pentru noi, cei de la Eco Village Farms? Practicile agroecologice sunt nucleul abordării noastre în creșterea alimentelor. Conservarea apei, regenerarea solului, rotația culturilor, protecția naturală a plantelor, utilizarea la minim a substanțelor chimice sau chiar evitarea folosirii acestora, sunt unele din câteva metode care se practică în Eco Village Farms. Datorită acestor metode, am obținut încrederea clienților noștri, fără a solicita certificate și diplome.

Cu toate acestea, întrucât ne propunem să înțelegem mai bine sectorul agroalimentar din Moldova și să aducem o contribuție la dezvoltarea și menținerea acestuia, am decis să studiem procesul oficial de certificare ecologică. Astfel, în anul 2020 am obținut certificatul de anul I de conversie către conformitate pentru producția agroalimentară ecologică de la CERTIFICAT-ECO, eliberat pentru o suprafață de 2,3 ha pe care acționăm direct. Datorită suportului partenerilor noștri, și anume a micilor fermieri din satul Râșcova, am reușit să punem în practică metodele agroecologice, dar înțelegem că pentru ei nu este posibil să treacă printr-un proces de certificare, din cauza costurilor, eforturilor și a cerințelor organizaționale mari. Din acest considerent, echipa Eco Village Farms și Katalyst Kitchens încearcă să schimbe punctul de vedere asupra potențialului mediului rural, cel în care se renasc obiceiurile agriculturii tradiționale și care oferă încredere necondiționată în calitatea produselor crescute cu grijă.

CONTACTEAZĂ-NE:

+373 79710418