Interviu cu constructorul - Mihai

În anul 2020, echipei Katalyst i s-a alăturat un nou membru, Mihai. A fost invitat să muncescă alături de alți membri prin recomandare, tatăul lui a muncit alături de echipa de constructorii din Rîșcova și împreună au manifestat măiestria și inscusința unui constructor dedicat și responsabil.
Totul a început de la construcția unei sere, ca apoi să devină persoana, care determină fluxul construcției primului incubator agroalimentar din Moldova.
Cel mai mult îi place să prelucreze lemnul și să sudeze, acestea sunt lucrările de bază ale lui Mihai, în construcția incubatorului: "Cu lemnul e mai creativ, de aceea îmi place mai mult. Mi-aș dori să am o casă din lemn, la fel cum o ridicăm pe cea din Chișinău".
Este mândru de a fi parte din echipa de constructori, Mihai se dăruiește cu drag procesului, unica condiție fiind temperaturile prielnice de muncă, la ger nu pot lucra.
La întrebarea noastră despre ce îi reușește mai bine, Mihai a răspuns că totul: "eu nu aleg ce să fac, dar îmi place și pot face totul în acest proiect. Vopsim pereții, șlefuim lemnul, ridicăm acoperișul, oricunde nu aș fi, eu mă descurc".
În Rîșcova a lucrat timp de 5 ani, a instalat garduri, lambriuri, laminat, apoi a plecat să caute o viață mai bună peste hotarele țării, dar în scurt timp a înțeles că locul de baștină și familia, sunt cei mai importanți și a revenit. A rămas să lucreze în sat: "Oameni ca David și Valeria sunt rari, ei sunt responsabili și ne susțin, niciodată nu ne-au mințit, așa cum de obicei procedau cu noi alți angajatori".
Bunelul lui Mihai construia case, din lut și paie, a preluat de la el îndeletnicirile de constructor și a mers pe acest drum. Și-a clădit o casă din piatră la Hîrtop, pentru familia sa, dar oricum și-ar dori ca fiul său, să aleagă o altă meserie și pentru aceasta, muncește și investește în educația lui.
"Am descoperit cum se construiesc casele noi, repede și calitativ, pe a mea o vreau tot la Rîșcova", a afirmat Mihai.

Ne mândrim cu asemenea echipă, ea aduce cu sine multă inspirație și dăruire.

  • Creat la .

CONTACTEAZĂ-NE:

+373 79710418