Interviu cu constructorul - Ion

Unul din protagoniștii proiectului primului incubatori alimentar, este Ion, cel mai tânăr membru al echipei de constructori. S-a alăturat membrilor 1 an în urmă, inițial a muncit doar cu un coleg, Mihai, dupa care echipa a fost unită și la moment, lucrează toți ca un mecanism viu și integru. În Rîșcova, Ion a participat și la construcția altor obiecte de construcții, la fel, neobișnuite și noi, după părerea lui.
"La Katalyst totul a început cu demolarea, apoi am turnat beton, apoi am ridicat acoperișul, după care am introdus și lucrările cu lemnul. E foarte interactiv și diferit, suntem toți implicați în proces și toți muncim pentru un singur scop, de a avea această clădire finalizată".
Munca constructorilor depinde mult de temperaturile aerului, de aceea, pe timp de iarnă, pe când este mai cald, Ion muncește și la Rîșcova, și la Chișinău. Acum este etapa lucrărilor cu spumă de poliester. Este foarte mulțumit de angajator, apreciază onestitatea și deschiderea și simte că datorită acestui fapt, echipa se simte unită.
Lui Ion, cel mai mult îi plac lucrările de interior, tencuiala pereților, montarea tapetelor, lucrări de finisare, aceste îndeletniciri îi aduc o mare satisfacție. Ca și ceilalți membri a echipei, Ion poate face orice și se mândrește cu acest fapt, mai ales că are și sprijinul și suportul membrilor mai experimentați: "mai mult îmi place să fac lucrări de finisare, decât să construiesc. Încă și prelucrarea lemnului, a metalului, dar m-a impresionat și experiența nostră cu betonul. Inițial am ridicat carcasa din lemn, apoi am turnat beton, a fost ceva fantastic".
După ce a absolvit gimnaziul, Ion s-a angajat în construcții. A fost inspirat de tatăl său, care a participat la construcția a 52 de case de locuit, cu mult curaj și forțe. Timp de 5 ani a lucrat peste hotare, acolo a întemeiat o familie și s-a născut primul copil, Ivan, dar au revenit toți acasă, în satul de baștină, unde Ion a ridicat o casă. Din toată inspirația și dedicația lui pentru construcții, Ion nu își dorește un asemenea viitor copiilor să și va face tot posibilul ca ei să cunoască o altă cale.
"Sunt inspirat să construiesc case, e un fel de a lăsa urme pe pământ. Dar este o muncă grea și asiduă, care merită a fi apreciată și ridicată la alt nivel" a afirmat Ion.

  • Creat la .

CONTACTEAZĂ-NE:

+373 79710418