Interviu cu un manager - Cristina Chifa

Cristina este alumni Eco Vision din 2013, mereu a fost cu ochii pe evenimentele și noutățile din lumea oamenilor deosebiți și astfel a aflat despre oportunitatea de a face parte din echipa EcoVillage Farms.
Cristina este pasionată de natură, grădinărit, amenajare și animale, fiind mereu inspirată de oameni cu gândire neordinară. Din dragostea ei față de natură și protecția mediului, Cristina a procurat o grădină la nordul Moldovei, în Sângereii Noi, aproape de pădure. A amenajat-o cu multă dragoste, a făcut și căsuțe pentru păsări, a început a arăta prin exemple proprii ce înseamnă agricultura care protejează mediul: mulcirea, compostarea, alelopatie și multe alte metode.
A inițiat proiectul "Grădina de Aur", o grădină model, care participă deja la un concurs din România, fiind unica grădină din Republica Moldova.
A deschis și o companie, deshidratează fructe și face creații culinare minunate.

Cristina a locuit în Marea Britanie timp de 2 ani, de acolo a adus practici noi ne amenajare a spațiului verde, în locuri publice: "În Marea Britanie mi-am tratat sufletul. Acolo m-am inspirat, am adus modele de amanajare a spațiului, o combinație compusă din copac, un arbuște și o tufă, cum ar fi iedera cățărătoare. Astfel se face verde și frumos. Se protejează copacul, se protejează solul, eu plantez printre mașini măceș, ca lumea să nu calce solul. Astfel doar se crează o imagine frumoasă a orașului, are un impact foarte bun pentru natură, este loc de ascuns pentru insecte, loc de cuibărit pentru păsări. Iedera are proprietăți foarte bune, e protecție naturală, încetinește viteza vântului, păstrează temperatura. Englezii dau dovadă de educație, dar la noi sunt doar săpături și stricăciuni. Vreau să aduc modele noi de amanajare  a spațiului".

  • Creat la .

CONTACTEAZĂ-NE:

+373 79710418