Interviu cu fermiră - Raisa Gureu

Vișină, căpșuni, morcovi, ceapă, roșii, pătrunjel, sfeclă, toate aceste bunătăți au crescut în grădina doamnei Raisa Gureu și au ajuns în torbițele cu vitamine, marca EcoVillage farms. Alături de soțul ei, Tudor, reușesc să culeagă o roadă bogată în fiecare an, datorită sursei de apă din curtea lor și desigur a îngrășămintelor naturale. Domnul Tudor combină serviciul de bază, la care este prezent zilnic, și gospodăria.
"Din copilărie, părinții ne-au învățat cum să avem grijă de pământ, dar când am cresut, am trecut să locuim în oraș. De 2 ani am revenit în Rîșcova, am decis să nu lăsăm aceste pământuri neprelucrate. Vrem să creștem ceva al nostru, fructe, legume, verdețuri, animale. E mult mai bine la sat. Și mai ajutăm și copii".
Soții Gureu au și o nepoțică, pentru ea și fiica lor depun efort și cresc totul natural. Au planuri să planteze mai multe soiuri de roșii și salate, își doresc să participe și în noul sezon la livrarea produselor către EcoVillage Farms. În anul care a trecut, s-au bucurat de cartofi, au îngrijit cu dragoste solul și a rodit:"Rîșcova este vestită în cartofi și am avut și noi, au ieșit mulți. Depinde cum lucrezi pământul. Luăm apă de la fântână, dar avem și a noastră, cea comună. Am arat cu cal și plug, unde e mai greu, cu hârlețul. Facem rânduri la cartofi cu calul și tot cu ajutorul lui și astupăm".
Doamna Raisa și-ar dori să își schimbe viața în totalitate, dacă ar avea o nouă alegere. Dar nu ar schimba viața de la țară și liniștea de acolo, cu viața activă a orașului.

  • Creat la .

CONTACTEAZĂ-NE:

+373 79710418