Interviu cu fermieră - Liuba Goncear

Din Rîșcova, cu dragoste, au fost aduse spre livrare produse delicioase, sănătoase și ecologice din grădina doamnei Liuba Goncear: coacăză, căpșune, agriș, castraveți, vișină, zmeură și multe alte bunătățuri!
Doamna Liuba, pedagog cu experiență de mai mult de 50 de ani, mama a 4 copii inteligenți, a crescut descendenți de elevi din anul 1968, a predat limba și literatura română, fiind tot acest timp diriginte și mentor pentru câteva generații. Alături de soțul ei, au investit multă muncă de-a lungul anilor în pământurile pe care le gestionau, cu ajutorul cărora au reușit să întrețină familia și să culeagă roade.
În anul care a trecut, a avut o roadă impunătoare de castraveți, pe care a crescut-o din doar 30 de lăstari. Roada a fost frumoasă datorită instalațiilor de irigare și a sursei de apă din grădina doamnei. Acești castraveți au și o istorie, sunt din semința părinților, păstrată și ocrotită de-a lungul anilor. Doamna Liuba, este descendenta adevăraților gospodari, oameni care au crescut pe lângă casă animale, păsări și aveau grijă de pământuri. Din acele vremuri au păstrat tradiția de a planta cartofi, care până în ziua de astăzi, este cea mai importantă cultură.
Acum are grijă doar de mica ei grădină de lângă casă, în care își rezervă doar strictul nesesar și din darurile căreia, s-a împărțit și cu EcoVillage Farms. Acum are și goji, și cătină.
Datorită EcoVillage Farms, doamna Liuba nu mai folosește îngrășăminte chimice în grădină, a trecut la fertilizare ecologică, folosește gunoiul organic și mulcirea: "Ei mi-au deschis ochii, noi trebuie să mâncăm sănătos și chiar îmi pasă de familie și de mediu. Și ne-au ajutat mult să reușim să ne vindem produsele".
La întrebarea noastră, ce ar vrea doamna Liuba să schimbe în viața ei, e spus: "Aș vrea să pot să mai micșorez din viteză uneori, la lucru, să am mai multă grijă de mine, de noi. Să savurez mai mult timpul petrecut cu copiii, lucrul niciodată nu mai are capăt, dar copiii cresc și pleacă".

Vă invităm să vă alăturați sezonului de livrări 2021, pentru a savura din cele mai minunate fucte, legume și pomușoare, din grădina doamnei Liuba Goncear.

  • Creat la .

CONTACTEAZĂ-NE:

+373 79710418